vrijdag 15 juli 2011

Understanding UN Bias Against Israel - Durban III



SGP roept op tot boycot Durban III, anti-Israel en islamiseringsconferentie

SGP wil boycot antiracismetop om jodenhaat

16-06-2011 - DEN HAAG - Nederland moet niet naar ‘Durban III’ gaan, als deze VN-antiracismeconferentie opnieuw uitloopt op een ‘haatfeest’ en scheldpartijen tegen Israël.

‘En daar ziet het wel naar uit’, zo motiveerde SGP-Kamerlid Van der Staaij zijn oproep om de conferentie te boycotten. De ChristenUnie heeft zich bij de oproep aangesloten.

In vragen aan minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken dringt de SGP’er op aan het voorbeeld van de Verenigde Staten, Canada en Israël te volgen. Die landen willen de conferentie, die op 22 september in New York plaatsvindt, boycotten, omdat zij verwachten dat de bijeenkomst gekenmerk zal worden door antismetisme.

Voor de derde keer organiseert de VN een antiracismeconferentie, naar de vergaderplaats van de eerste ‘Durban III’ genoemd. Tijdens de eerste conferentie, in 2001 in Durban (Zuid-Afrika), werd zionisme gelijk werd gesteld met racisme. President Ahmedinejad van Iran ontkende tijdens ‘Durban II’ (2009) de Holocaust. Naast de VS, Duitsland, Canada en Australië liet ook Nederland toen verstek gaan.

Van der Staaij wil verder dat minister Rosenthal andere landen van de Europese Unie oproept mee te doen aan een boycot.

Bron: ND