donderdag 18 augustus 2011

Doden en gewonden bij aanvallen op voertuigen in het zuiden Israël











Bij een reeks aanvallen op voertuigen in het zuiden van Israël zijn vandaag meedere doden gevallen. Dat meldt de Israëlische televisie.


Gewapende mannen hebben bij Eilat, in de buurt van de Israëlische grens met Egypte, een Israëlische bus onder vuur genomen. Vijf personen raakten hierbij gewond, melden hulpverleners.

Radiozender Israel Radio meldde dat de bus werd gevolgd door een voertuig, waaruit op een gegeven moment twee of drie gewapende mannen stapten die met automatische wapens het vuur op de bus openden. Israëlische veiligheidstroepen hebben de achtervolging ingezet op de schutters. Zender Channel 2 meldde dat ook twee helikopters deelnemen aan de klopjacht.

De Israëlische krant Haaretz meldt dat er ook met mortiergranaten vanaf de Egyptische grens geschoten [zou] zijn.

Egypte stuurde vorige week duizenden militairen naar Sinaï, een woestijnachtig gebied dat aan het zuiden van Israël grenst, om groepen opstandelingen (islamitische Al-Qaeda terroristen) van het schiereiland te verjagen. Alhoewel Israël de militaire acties prees, plaatst de joodse staat wel zijn vraagtekens bij het vermogen van Egypte om Sinaï onder controle te houden.

Bron: volkskrant.nl

Lees ook: Autobussen aangevallen nabij Eilat; bermbom ontploft