zaterdag 27 augustus 2011

Israël bereidt zijn troepen voor op strijd met Bijbels


Belangrijke IDF officier noemt het verspreiden van meer Bijbels één van de belangrijkste manieren om de Israëlische militairen voor te bereiden op het geweld, dat wordt verwacht bij het verzoek om erkenning van een Palestijnse staat volgende maand.

Er is toenemende bezorgdheid dat het verzoek om erkenning van een Palestijnse staat tijdens de VN-vergadering op 20 september kan leiden tot een massale Palestijnse aanval op de grenzen van Israël.

Afhankelijk van in welke mate Israëlische soldaten zichzelf en de grenzen moeten verdedigen, kan de situatie snel uitlopen op een open oorlog.

Om de jonge Israëlische soldaten voor te bereiden op wat misschien de felste gevechten worden die de meesten ooit hebben ervaren, wenden sommige legerfunctionarissen zich tot de Bijbel.

In een interview, geplaatst op de website van de Israel Defense Forces (IDF), dacht luitenant-kolonel Yitzchak Ben-Yosef, rabbijn van het Ground Forces Command, dat in tegenstelling tot de gevechten tijdens de recente "Oslo Oorlog" (Tweede Intifada), de IDF wordt voorzien van voldoende Bijbels voor alle soldaten.

"Als [voormalige] Rabbi voor Judea en Samaria herinner ik me, dat we er vaak te weinig hadden", zei Ben-Yosef, als hij er aan terugdenkt hoe hij onder vuur Bijbels moest brengen terwijl Israëlische reservisten met terroristen vochten tijdens Operation Defense Shield.

Religieuze commandanten in het Israëlische leger wijzen erop, dat de bijbelse geschiedenis van hun natie de krachtigste motivatie biedt voor jonge Israëlische soldaten om dapper te vechten. Terwijl seculieren vaak protesteren, blijft het een feit dat de moedigste heldendaden doorgaans worden verricht door Israëlische soldaten die de Bijbel geloven.

Bron: IsraelToday.nl

Read: Israel prepares troops for battle with Bibles

Note: We pray the IDF will be open to receive and spread Brit Chadasha's (New Testaments) too!