zondag 25 augustus 2013

Katyusha raketten met chemische koppen zouden Tel Aviv veranderen in Auschwitz 2

Zuid-Libanon; rechts staat een Katyusha lanceerinstallatie opgesteld van Hezbollah richting Israël

De soennitische jihadistische groep in Libanon (PFLP-GC) die raketten afvuurde op het noorden van Israël op donderdag laatstleden, is de laatste aanwijzing dat met al-Qaida-gelieerde elementen een bolwerk opzetten nabij de grenzen van Israël, op zoek om Israël te trachten in het conflict mee te slepen om hun eigen belangen te dienen.

Het is niet onredelijk om te veronderstellen dat diegenen die de raketten afgevuurd hebben maar al te graag de voorwaarden zouden willen creëren die het IDF zou mee zuigen in een conflict met Hezbollah.

In de Sinaï Panininsula in het zuiden van Israël, delen terroristen dezelfde ideologie als hun broeders in Syrië en vuurdeb eerder deze maand een raket af op de Israëlische badstad Eilat, waarschijnlijk in de hoop dat door het uitlokken van een incident het vredesverdrag tussen Israël en Egypte vredesverdrag zou ondermijnen. In het licht van deze factoren, zal Israël trachten zijn antwoorden zodanig te kalibreren zodat een en ander niet past in het oorlogsontwerp van de jihadisten, terwijl het kordaat de veiligheid van zijn burgers blijft bewaken.

Dit betekent niet dat het IDF op het hek gaat zitten telkens dat wereldwijd verspreide jihadisten een raket afvuren op Israël. In de afgelopen jaren heeft het leger zijn vermogen geperfectioneerd om snel doelen te herkennen die opdagen en verdwijnen over zijn grenzen heen en hen met directe en alles vernietigende precieze vuurkracht uitschakelden. In combinatie met de juiste inlichtingen, betekenen deze capaciteiten dat het IDF voorbereid is om te reageren op de bedreigingen die zich zowel in het noorden als in het zuiden ontwikkelen.

Er is geen reden om aan te nemen dat een gebrek aan reactie op één enkel incident zich een volgende keer zal herhalen dat raketten gericht worden op Israëliërs, of wanneer een grensoverschrijdende aanval wordt gelanceerd. Elke dag in dit chaotisch gebied zal situaties creëren waarop de beleidsmakers een antwoord op zullen moeten formuleren.

De voorzitter van de in de Verenigde Staten gebaseerde groep Americans for a Safe Israel, Mark Langfan, benadrukte op donderdag dat de gebeurtenissen van de laatste dagen aan de noordelijke grens van Israël met Syrië en Libanon als het bewijs dat Israël nooit de controle over Judea en Samaria (op de West Bank) mag overdragen aan de Palestijnse autoriteit. Nooit een Palestijnse staat op de West Bank dus zelfs niet eens een gedemilitariseerde staat.

In een interview met Arutz Sheva (videoclip hierboven), beschouwt Langfan dat de katyusha raketten die donderdagochtend werden afgevuurd vanuit Libanon, gecombineerd met de gasaanval die een dag eerder plaatsvond in de buitenwijken van Damascus, Syrië, het gevaar illustreren waarmee Israël zal te maken krijgen wanneer het gebied van Judea en Samaria wordt afgestaan. “Katyusha raketten die chemische oorlogskoppen zouden dragen,” zei hij, “zouden Tel Aviv veranderen in een tweede Auschwitz.”

Bron: Brabosh