dinsdag 17 maart 2015

Bijbel Vs. Koran - Islam Vs. Christendom / JodendomIk zag gisteren het debat tussen Geert Wilders Alexander Pechtold. Daar is veel over te zeggen, maar ik wil mij focussen op een punt dat de heer Pechtold van D66 maakte. Het is een punt dat veel linkse, liberale, en blinde politici al geruime tijd maken. Je hoort het zowel hier in Nederland als bij buitenlandse politici. Het punt is het volgende: Een kleine groep ellendelingen (jihadisten, fanatici, radicalen) heeft de religie, het geloof, van de islam/moslims gekaapt, en maakt het ware geloof van de islam (die volgens hen toch eigenlijk vredelievend is) tot een schande!

Ik weet niet of deze politici dit te doen om op een politiek correcte manier geen onrust onder de moslims te zaaien, of omdat zij dit doen uit totale onkunde en onwetendheid. Men wil maar niet de historische feiten, en de ware aard van deze religie, erkennen. Of ze hebben er geen onderzoek naar gedaan, of het interesseert ze niet.

De Heer Jezus zegt in de bijbel, dat een slechte boom geen goede vruchten kan voortbrengen. Deze gelijkenis is geheel duidelijk. Je moet onderzoeken, wat is de boom? En je moet onderzoeken, wat zijn de vruchten? Het is heel simpel: de slechte boom is in dit geval de islam, die brengt slechte vruchten voort, namelijk het islamitisch terrorisme. Een goede boom bijvoorbeeld, is het Christendom (ook het Jodendom), want die brengt goede vruchten voort, zoals liefde, ontferming, barmhartigheid. Een basis/wortel van die slechte boom, is het islamitische boek de koran. Het Liefdesboek van God is de Bijbel. Het ene boek predikt haat, en het andere boek predikt liefde Ik zeg altijd: Het is een strijd tussen twee boeken; en welke God is de ware God uit die boeken?! Wanneer je dat niet uitzoekt, dan ga je inderdaad dit soort rare punten maken als de heer Pechtold en vele andere politici, die er geen verstand van hebben.

Dan kun je jezelf afvragen, waarom zijn er dan ook zoveel door de wereld benoemde 'gematigde' moslims? Dan zeg ik je eerst bij voorbaat al, dat ze net zo lang gematigd zullen zijn, totdat zij de overhand krijgen in getal, want dan zullen zij al snel omslaan naar onderdrukkers en onderwerpers. Maar dit even terzijde. De zogenoemde gematigde moslims, zijn eigenlijk culturele oftewel traditionele moslims, zij zijn moslim vanaf hun geboorte, omdat hun ouders ook moslim waren of zijn. Culturele en traditionele moslims, weten in het algemeen ook niet veel over de inhoud van hun koran, net zomin als een traditionele rooms-katholiek (of protestant, maakt niet uit) weinig of niets weet van zijn/haar bijbel. Zodra een moslim of moslima echter inhoudelijke koran studie gaat doen, dan radicaliseert zo iemand door de tekst al gauw. En dan krijg je dus een islamitische fundamentalist die gevaarlijk wordt voor onze samenleving. Wanneer iemand echter de bijbel gaat lezen en bestuderen, dan wordt die persoon een volgeling van Jezus Christus, en een liefdevolle modelburger.

Ziet u het verschil tussen de twee boeken, en de twee religies? Daarom zegt Jezus ook, een goede boom zal ook goede vruchten voortbrengen! Ik hoop met dit stukje een beetje een sluier te hebben opgelicht, alhoewel het een ingewikkelde materie is, en moeilijk uit te leggen, zeker voor mensen die deze dingen niet geestelijk kunnen beoordelen of verstaan. Ik heb eens een Joodse broeder horen uitleggen, dat de islam en de koran, moslims in een psychose brengt en doet blijven. En ik denk dat daarin heel veel waarheid schuilt! Helaas. Met de liefde van God, en Jezus Christus, hopen en bidden wij dat nog veel moslims tot de waarheid zullen komen, en de koran mogen verwisselen voor de bijbel, en Allah mogen verwisselen voor Jahweh!

Geschreven door Henoch (17 maart 2015).

Ps. u mag deze tekst vrij kopiëren en verspreiden!