zaterdag 26 september 2009

AH negeert oproep tot boycot IsraëlZAANDAM – Actievoerders van onder meer het Nederlands Palestina Komitee en de SP roepen in twintig steden klanten van Albert Heijn op geen Israëlische producten meer te kopen.

Dat blijkt uit diverse meldingen op het internet. Op 24 en 25 september gaan een groot aantal actievoerders bij de filialen van Albert Heijn in twintig steden langs om klanten van de problematiek te doordringen. Albert Heijn is op de hoogte van de actie, maar heeft per brief laten weten dat een boycot van producten uit Israël niet aan de orde is. ‘We zijn dit voorjaar benaderd door het Nederlands Palestina Komitee en hebben hun vragen netjes beantwoord. Wij willen onze klanten de keuze bieden uit producten die van waar ook ter wereld afkomstig zijn. Zolang we van de overheid of andere instanties geen dringend advies krijgen om met de verkoop te stoppen, blijven wij dan ook producten uit Israël verkopen’, zegt woordvoerder Jan Christiaan Hellendoorn.

Volgens Hellendoorn is AH op de hoogte van protestacties in Alkmaar en Rotterdam (ook in Den Haag en Groningen). Hij zegt niet te weten waarom de actievoerders juist AH als mikpunt van hun onvrede kiezen. Zolang de actievoerders zich kalm houden, zal de keten niet pogen om in te grijpen. ‘Voorop staat dat onze klanten ongestoord hun boodschappen moeten kunnen doen. Eventueel zullen we de actievoerders aanspreken en vragen om het terrein te verlaten.’

Bron

Christenen voor Israël schreef:

Beste Israël-vrienden,

Nota bene meent het Palestina Komité de vredesweek te moeten misbruiken om consumenten op te roepen producten uit Israël te boycotten. Met name grootgrutter Albert Heijn (AH), moest het deze keer ontgelden door dit anti-Israël clubje. In diverse AH’s werd actie gevoerd. Kopend publiek werd opgeroepen sommige kwaliteitsproducten uit Israël niet aan te schaffen.

Zoals wel vaker, werken de actievoerders van dit soort Comités graag met goed in het gehoor liggende, nogal schreeuwerige oneliners, zoals: ‘Groot Palestina vrij’, ‘Israël kweekt producten op gestolen Palestijns land met gestolen water’, ‘Ik ben zeer verontwaardigd over de gewelddadige bezetting van Palestina’, en ga zo maar door. Schreeuwers, met name diegenen die het niet zo nauw nemen met een leugentje hier en een leugentje daar, gaan het op den duur nooit redden. De Nederlander laat zich niet het bos insturen door predikers van haat en eenzijdigheden.

Om deze zoveelste lastercampagne effectief te bestrijden, vragen wij u om juist nu producten uit Israël te kopen bij die AH’s die werden getroffen. Natuurlijk kunt u ook in al die andere supermarkten die Israëlproducten in de schappen hebben liggen, uw aankopen doen. Denk hierbij ook aan het Israël Producten Centrum (IPC) in Nijkerk. Bezoek de website http://www.ipc-nijkerk.nl/ en blader door de catalogus met allerlei bijzondere, kwalitatief hoogwaardige, producten die wij voor u hebben geselecteerd. U helpt niet alleen IPC maar juist Israël met uw aankopen.

Harde schreeuwers hebben niet het laatste woord. Ze mogen even in de schijnwerpers staan, maar daar blijft het dan ook bij. Hoezo? Omdat ze buiten de waard om rekenen. Er is in Nederland nog een enorme grote groep mensen die Israël wél wensen te steunen en van het land en het volk houden. Mensen die geloven dat ‘wie Israël zegent, gezegend wordt.’

Doet u mee? Alvast bijzonder bedankt.

Shalom,

Roger van Oordt,

directeur Chr. voor Israël

Zie ook ons nieuwe: Koop Israëlische Producten i.v.m. Boycot Israël actie 30 maart!