donderdag 26 januari 2012

Holocaust ontkenning moet toch strafbaar zijn in Nederland?

Buchenwald corpse trailer.

Ontkennen Holocaust niet in wet

Het ontkennen van volkerenmoord, zoals de Holocaust, wordt niet expliciet strafbaar. Het kabinet vindt dat vrijheid van meningsuiting zwaarder weegt. Dat melden bronnen in Den Haag.


Het kabinet komt binnenkort met een negatieve reactie op een initiatiefwet van de ChristenUnie om het ontkennen, rechtvaardigen of bagatelliseren van volkerenmoord strafbaar te stellen. Initiatiefnemer Voordewind wil een ’krachtig signaal afgeven’ omdat het kwetsen van Joden volgens hem is toegenomen.

Tegen mensen die zich daaraan bezondigen of de Holocaust ontkennen kan wel via het verbod op groepsbelediging strafrechtelijk worden opgetreden.

Bron: Telegraaf

Geen wet voor ontkennen Holocaust

Een Jodenster op een jas in de tentoonstelling van het herinneringscentrum op het terrein van het voormalige Kamp Westerbork. © ANP

Er komt geen wet die het ontkennen van volkerenmoord, zoals de Holocaust, strafbaar maakt. Bronnen vertellen aan De Telegraaf dat het kabinet de vrijheid van meningsuiting belangrijker vindt.

De ChristenUnie kwam vorig jaar met een initiatiefwet om het ontkennen, rechtvaardigen of bagatelliseren van volkerenmoord strafbaar te stellen. Maar het kabinet reageert daar dus negatief op.

Volgens Tweede Kamerlid Joël Voordewind is de wet nodig om een krachtig signaal te geven. Hij zegt dat het kwetsen van Joden is toegenomen. De partij vindt de mogelijkheid om via het verbod op groepsbelediging strafrechtelijk op te treden tegen mensen die Joden kwetsen of de Holocaust ontkennen, te vaag.

Bron: Volkskrant

Ons Commentaar: Dit is wederom een afschuwelijke uiting van het liberaal erfgoed, en misvorming van het begrip ´vrijheid van meningsuiting´. Tevens is het weer een klap in het gezicht van de joodse gemeenschap, en allen die slachtoffer zijn geworden in de holocaust van WOII, en van andere genocides en volkerenmoord. Vooral binnen de Islam en het Neo-nazisme vindt holocaust-ontkenning plaats. HENOCH´S C-Z BLOG is er zéér duidelijk over: Holocaust ontkenning, en ook het ontkennen van de Armeense genocide MOET strafbaar zijn!