woensdag 3 december 2014

Joodse jongeren willen massaal weg uit NederlandEen groot aantal joodse jongeren wil weg uit Nederland. Dat bleek tijdens een bezoek van een Britse parlementaire delegatie.

De jongeren voelen zich enorm bedreigd, vooral door de vele haatuitingen op sociale media, meldt het Nederlands Dagblad zaterdag. Online antisemitisme piekte vooral tijdens en na de Gazaoorlog afgelopen zomer.

“We waren op een Joodse school”, vertelt de leider van de delegatie, John Mann, parlementslid namens Labour. “We waren verbaasd over het aantal leerlingen dat zei weg te willen uit dit land en naar Israël te willen verhuizen.”
De Britten snappen niet dat de Nederlandse regering zich stil houdt over deze kwestie.

Eerder deze week sprak de krant met Israëlische wetenschappers, die ook een sterke stijging zien van haatmails en doodsbedreiging naar joodse jongeren.

Sommige bestuursleden van joodse jongerenorganisaties durven daardoor niet meer met hun volledige naam of foto vermeld te staan.

Citaat uit het artikel in het Nederlands Dagblad:

“Maar in het algemeen reageert de Nederlandse politiek nauwelijks op de ontwikkelingen, vinden de Britse parlementariërs John Mann (Labour) en Guto Budd (Conservative): ‘In Nederland vonden we de minst betrokken politici van alle Europese landen.’ Met name in het parlement vielen hun weinig politici op die zich actief tegen het toenemend antisemitisme keren, op enkele uitzonderingen als het Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie) na. Mann begrijpt dat niet: ‘Het is onze collectieve schande dat antisemitische incidenten zich door Groot-Brittannië en Europa verspreiden. Als parlementariërs moeten we onze verantwoordelijkheid erkennen en moeten wij de leiding nemen in het gevecht tegen deze opleving van haat.’”


Bron: thepostonline