maandag 12 januari 2015

JOVD : Mein Kampf-verkoper uitgeroepen tot ‘liberaal' van het jaarDe Amsterdamse galeriehouder Michiel van Eyck, die afgelopen jaar voor de rechter moest verschijnen omdat hij het beruchte boek Mein Kampf had verkocht, is door de jongerentak van de VVD (de JOVD) uitgeroepen tot liberaal van het jaar.

Michiel van Eyck behaalde in november een succes in de rechtszaal. Het OM eiste een geldboete van 1000 euro, maar de rechter stelde dat de galeriehouder niet strafbaar was. De Amsterdammer had steeds aangegeven dat hij het verbod op de verkoop van Mein Kampf achterhaald vond, onder meer omdat het ideologische werk van Adolf Hitler via internet vrij verkrijgbaar is, en werd in zeker zin door de rechter in het gelijk gesteld.

De JOVD heeft nu besloten Van Eyck uit te roepen tot Liberaal van het Jaar, vanwege zijn “principiële strijd voor de vrijheid van meningsuiting en tegen overheidscensuur”. JOVD-voorzitter Tom Leijte.

Bron: historiek

Wij vinden dit een walgelijke vertoning van het JOVD, net zoals de uitspraak destijds van de VVD leider Mark Rutte, die beweerde dat Holocaust-ontkenning mogelijk moet zijn, in het kader van de vrijheid van meningsuiting. Het is een klap in het gezicht, en een trap na, aan de vooral joodse slachtoffers en nabestaanden van de holocaust.