woensdag 21 november 2012

Palestijnse militanten breken bestand met afvuren raketten

Aartsleugenaar en Islamitische Hamas terroristen-leider Meshaal. Legitiem doelwit voor Israel?

Het anti-raketsysteem Iron Dome heeft enkele van de raketten neergehaald. Israël heeft sinds het ingaan van het bestand om 20.00 uur Nederlandse tijd geen aanvallen meer uitgevoerd.

De leider van de islamitische terreurbeweging Hamas, Khaled Meshaal, heeft gezegd dat Israël 'gefaald heeft zijn doelen te bereiken'. Volgens hem heeft Israël moeten toegeven aan de voorwaarden van 'het verzet' in de Gazastrook

Meshaal bedankte ook Iran voor de steun aan Hamas. Volgens Meshaal speelde de streng-islamitische republiek 'een rol in het bewapenen van Hamas' tijdens het conflict.

Israël en Palestijnse radicalen in Gaza kwamen woensdag een bestand overeen. Egypte en de Verenigde Staten speelden daarin een bemiddelende rol.

De afspraken houden in dat beide partijen stoppen met schieten en dat er een einde komt aan aanvallen in de Gazastrook van Israël.

Ook moet Israël het transport van goederen en mensen bij de grensovergangen weer toestaan. Deze laatste afspraak moet binnen 24 uur ingaan, als het bestand standhoudt.

Bron: Elsevier