maandag 19 november 2012

PILLAR of DEFENCE (Pilaar of wolkkolom voor verdediging)


door Jan van Barneveld

Eindelijk is de Israëlische regering het zat. Al jaren leven Israëli’s in het zuiden van Israël in angst voor het ‘rode alarm’... ”er komen raketten aan”.

Daarna hebben ze 15 seconden om naar een schuilkelder of een veilige kamer te vluchten. Al jaren worden en zijn hun kinderen en ook veel ouderen zwaar getraumatiseerd. Iedere regering had dat Gaza-terroristennest al lang uitgeroeid. Iedere beschaafde regering had de Gazastrook al lang bezet, de verantwoordelijke terroristenleiders en hun terroristenknechten gedood of opgepakt en het land uitgezet. Dan zou de situatie tot zegen van goedwillende Palestijnen al snel zijn genormaliseerd. Maar de Islam en veel westelijke leiders willen dat blijkbaar niet. Zij zullen het wel merken. Raketten op Israël betekent ook geweld in onze regio’s. Onlusten en verwarring rond Israël is een voorspel voor onlusten in onze streken. Alles wat daar gebeurt is ook een waarschuwend voorbeeld voor ons. We zien er al iets van gebeuren.

Israël had in augustus 2005 zijn goede wil al getoond. Het leger en zo’n 8.000 burgers zijn uit de Gazastrook teruggetrokken. Joodse mensen die daar een goed bestaan voor zichzelf en voor veel Palestijnen hadden opgebouwd werden opgeofferd voor de hoop op vrede. Wel, het ging snel mis. Twee jaar later verdreef de Hamas hun Palestijnse broeders met wreed geweld uit Gaza. Israël kreeg als loon voor hun goede wil dagelijks regens raketten. Eind 2008/begin 2009 heeft Israël door de Operatie Gegoten Lood een voorlopig einde gemaakt aan die beschietingen. Het enige ‘loon’ voor Israël’s goedwillendheid was protest van de VN en vrijwel de hele wereld. Ook dit zal de hele wereld worden toegerekend. Dus het schieten vanuit Gaza ging verder. Je vraagt je soms af waar die terroristen uit dat “arme Gaza” het geld voor al die peperdure raketten vandaan halen? Wel, eindelijk is Israël het zat.

Een andere reden voor Israël om “Pillar of Defence” te beginnen is de afschrikking. Als Israël zo voorzichtig blijft reageren is dat een signaal voor de moslim terroristen om, juichend vanwege hun overwinningen en dorstend naar Joods bloed, verder te gaan. Een aanmoediging voor Hezbollah en voor de Syrische moslim extremisten, die na met Assad te hebben afgerekend, zich op Israël gaan wreken.

De Bijbel zegt: “Westwaarts zullen zij (Israël) de Filistijnen op de schouders vliegen” (Jesaja 11:14). En: “Het huis van Jakob zal zijn bezittingen weer in bezit nemen” (Obadja 1:17). Zo gaat en en zo zal het gaan. God is bezig zijn volk Israël te herstellen en op hun plaats te brengen. Ook in geestelijke zin. De wereld verzet zich ertegen en zal, helaas, de gevolgen van hun opstand tegen de Almachtige, De God van Israël, ondervinden. En wij, wij hopen dat onze regering, die Rosenthal heeft opgeofferd voor Timmermans, niet tegelijk Israël opoffert en daarmee een stuk zegen van de Almachtige tegenhoudt.

En wij, wij bidden voor Israël en voor een stuk genade voor goedwillende Palestijnen, die er ook nog wel zijn.

Bron: JvB

Lees ook: Nederland moet Israël vierkant blijven steunen

PILLAR OF OFFENCE!!!