donderdag 4 oktober 2012

Christelijke vrienden van Israel bezoeken Jeruzalem voor het Loofhuttenfeest

Christians display their love for Israel during Sukkot in Jerusalem

Jeruzalem is weer overspoeld met Christelijke vrienden van over de hele wereld, die de heilige stad bezoeken voor het jaarlijkse Bijbelse feest van Soekot, het Loofhuttenfeest, en de herboren Joodse Staat steunen.

Meer dan 6.000 Christenen nemen deel aan het belangrijkste evenement van het feest, georganiseerd door de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem in het Jerusalem Convention Center. De bezoekers zullen de belangrijkste Christelijke bedevaartsoorden in het land, en ook seminars en workshops bezoeken.

Op donderdag zal hun reis worden afgesloten met de mars door Jeruzalem.

Enkele honderden bezoekers nemen deel aan vieringen van het International Christian Zionist Center en Vision for Israel.

Met de huidige bedreigingen van Israël, en een verwachte toename van de druk op de Joodse staat om belangrijke concessies te doen aan de Palestijnen, ligt de nadruk bij het vieren van het Feest dit jaar beslist meer bij de politiek dan in de afgelopen jaren.

De jaarlijkse komst van Christenen voor het Loofhuttenfeest is een dubbele zegen voor Israël. Ten eerste is het een duidelijke demonstratie van de sterke steun die Israël geniet bij honderden miljoenen Christenen over de hele wereld. Ten tweede levert het Israël elk jaar veel inkomsten uit toerisme op.

Het Israëlische Ministerie van Toerisme erkend het grote potentieel van de Christelijke toeristen en werkt nauw samen met Christelijke groepen, om de feestdagen volledig af te stemmen op de behoeften van de reizigers.

De Joodse Staat investeert ieder jaar miljoenen euro's in de ontwikkeling van de infrastructuur voor Christelijke toeristen en het bevorderen van reizen naar het Heilige Land. Het heeft zelfs een aparte afdeling van het Ministerie van Toerisme opgezet voor Christelijke bezoekers.

Vorig jaar kwam 25 procent van de toeristen als pelgrims naar Israël, 42 procent van hen waren Christenen. In Israël wordt er veel waarde aan gehecht, dat de bezoekers de Joodse staat met een positieve indruk verlaten en dit doorgeven in hun eigen land. Israël is blij met elke nieuwe bezoeker!

Bron IsraelToday NL

Read: Christians flock to Jerusalem for Feast of Tabernacles