vrijdag 26 oktober 2012

Nieuwe partijfusie: Netanyahu en Liebermann


Opnieuw is de Israëlische premier Benjamin Netanyahu er in geslaagd het volk te verrassen. Donderdag maakten Likoedleider Netanyahu en de leider van de seculiere nationale partij Yisrael Beteinu (Ons Huis Israël), Avigdor Liebermann, de fusie van de twee partijen bekend.

In een persconferentie hebben beiden de reden voor de eenwording van de twee partijen aangegeven. 'Samen zijn we sterker en staan we steviger tegenover de op handen zijnde gevaren in het Midden-Oosten,' benadrukten ze. 'Als minister-president heb ik een grote en eensgezinde kracht achter me nodig', zei Netanyahu. 'Op de agenda staan veiligheidskwesties zoals het nucleaire programma van Iran en economische en ook sociale problemen van het volk.'

Met betrekking tot de vredesonderhandelingen met de Palestijnen zijn Netanyahu en Liebermann het er over eens, dat het Oslo-idee dood is. Er worden geen compromissen meer gesloten met de Palestijnen .

Liebermann is populair bij het volk en dat is belangrijk voor Netanyahu. Liebermann, voormalig bureauchef van Netanyahu tijdens zijn eerste termijn als premier, droomt ervan om diens opvolger te worden.

Bron: IsraelToday NL

Read: Netanyahu, Lieberman join forces ahead of elections